Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 db közepes karalábé 50 dkg darált hús 10 dkg rizs 1 kisebb vöröshagyma só őrölt bors 2 tk ételízesítő őrölt szerecsendió (el is hagyható) 1 db tojás (nagy) 3 dl tejföl 2 ek liszt 1 csokor kapor víz Elkészítése: A rizst enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le, és hűtsük ki. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.02.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 db közepes karalábé
  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 2 tk ételízesítő
  • őrölt szerecsendió (el is hagyható)
  • 1 db tojás (nagy)
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 csokor kapor
  • víz


Elkészítése:

A rizst enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le, és hűtsük ki.

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, az előfőzött rizst, a tojást, és alaposan gyúrjuk össze a masszát.

A karalábét pucoljuk meg, majd vájjuk ki a közepét.

Ezután töltsük meg a fűszeres hússal, és tegyük egy edénybe a kivájt karalábédarabokkal együtt, majd öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje.

Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel a főzőlevet, adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, majd főzzük puhára a megtöltött karalábét. (ha maradt a húsból, akkor formázzunk kisebb gombócokat, és szintén tegyük az edénybe)

Amikor a megtöltött karalábé puhára főtt, vegyük ki a főzőléből és helyezzük egy tepsibe a karalábédarabokkal, és a húsgombócokkal együtt.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd keverjük hozzá a visszamaradt főzőlevet is. (ha túl soknak gondolnánk a visszamaradt főzőlevet, akkor vegyünk ki belőle, mielőtt hozzákevernék a tejfölös lisztet)

Ezután öntsük rá a tepsiben lévő karalábéra, majd tegyük be előmelegített sütőbe, és addig süssük, hogy a szósz besűrűsödjön a teteje pedig szép színt kapjon.

Tálalás előtt helyezzük tányérra a töltött karalábét, majd kanalazzuk köré a karalábédarabkákkal együtt a szószt, és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is