Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött karalábé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab karalábé
  • 40 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 5 dkg rizs (félig megfőzve)
  • só
  • bors
  • 150 g tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A karalábékat megmossuk. A tetejét levágjuk, az alját egyenesre vágjuk, hogy ne dőljenek el, majd a belsejét kivájjuk.

A hagymát finomra vágva megdinszteljük az olajon, majd hozzákeverjük a darált húshoz a rizzsel és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sót és borsot ízlés szerint. Az egészet összekeverjük és megtöltjük a karalábékat. Rátesszük a tetejét és mellé rakjuk a kivájt karalábé darabokat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy 3/4-ig ellepje.

Takaréklángon készre főzzük.

Mikor megfőtt, akkor a karalábékat kiemeljük, a levét a tejföl és a liszt keverékével behabarjuk és összeforraljuk.

Tálaláskor a töltött karalábét tányérra szedjük és mellé kanalazzuk a szószt.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-karalabe-7/