Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött karalábé Kata módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 db karalábé
  • 1 ek vaj, vagy más zsiradék
  • 50 dkg darált hús/sertés,csirkemell stb./
  • 1 kisebb vöröshagyma/a hússal darálom le,de lehet aprítani is/
  • 3 db tojás
  • 3 ek zabpehely, vagy rizs (ki mit szeret)
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 ek liszt/én teljeskiőrlésű, vagy zabpehely lisztet használok/
  • só
  • őrölt bors
  • csipet cukor
  • kb. 2 ek petrezselyem zöld


Elkészítése:

A karalábékat megpucoljuk, majd kettévágjuk és a közepüket kivájjuk.

A húst a vöröshagymával együtt ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet. Az egészet összedolgozzuk és megtöltjük a masszával a kivájt karalábékat.  Ha marad ki a töltelékből, csináljuk belőle gombócokat.

A vajat egy nagyobb lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadunk egy csipet cukrot és megpirítjuk rajta a karalábéból kivájt forgácsokat. Sózzuk, majd felöntjük 2 liter vízzel.

Amikor a víz felforrt, belerakjuk a megtöltött karalábékat és a maradék töltelékből formált gombócokat.

Lefedve, puhára pároljuk.

A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük és ha megfőzzek a karalábék, behabarjuk.

Petrezselyemzölddel bőven megszórjuk, majd még egyszer felforraljuk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-karalabe-kata-modra/