Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött karalábé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35-40 dkg darált hús
  • 3 nagyobb fej karalábé
  • 10 dkg rizs
  • 3 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg zsiradék

Elkészítése

Először a karalábét alaposan megmossuk és meghámozzuk, majd karalábévájóval vagy kanállal kivájjuk a belsejét. Közben a rizst félig megfőzzük, hogy ne legyen teljesen puha, majd hagyjuk kihűlni.

Egy tálban összekeverjük a darált húst, a félig megfőtt rizst, a tojásokat és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk a tölteléket, majd ezzel megtöltjük a kivájt karalábékat. A maradék töltelékből gombócokat formázunk.

A hagymát zsiradékon megpirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felöntjük vízzel, majd a megtöltött karalábékat és a gombócokat a vízbe tesszük. Kb. 1-1,5 órán keresztül főzzük, amíg a töltelékek megpuhulnak.

Amikor a karalábék és a gombócok megfőttek, óvatosan kiszedjük őket a fazékból. Készítünk egy könnyű rántást, amit hozzáadunk a főzőléhez, és ezzel besűrítjük a mártást. A töltelékeket visszatesszük a fazékba, és még kb. 5 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Köretajánlat:

Főtt burgonyával tálalhatjuk, de köret nélkül is ízletes.

Sztori:

Ezt az ételt a kislányommal közösen készítettük el, három különböző recept kombinálásával találtuk ki. Nagyon büszkék vagyunk rá, és számos képet készítettünk a folyamatról, bár sajnos csak egyet tudunk megosztani.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-karalabe/