Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött finomságok

Töltött karfiol

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karfiolt sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük és félbevágjuk, mintha egy zsemlét vágnánk ketté. Az alsó felét vajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, majd megkenjük a darált hús és egy deci tejföl keverékével. Ezt követően a karfiol másik felét ráborítjuk, hogy visszanyerje eredeti formáját. Közben vajból és lisztből világos rántást készítünk, amit két deci karfiol […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A karfiolt sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük és félbevágjuk, mintha egy zsemlét vágnánk ketté. Az alsó felét vajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, majd megkenjük a darált hús és egy deci tejföl keverékével. Ezt követően a karfiol másik felét ráborítjuk, hogy visszanyerje eredeti formáját.

Közben vajból és lisztből világos rántást készítünk, amit két deci karfiol főzővízzel felengedünk, jól összeforraljuk, majd egy deci tejföllel gazdagítjuk. Ezt a mártást a lerakott karfiolra öntjük.

A tetejére reszelt sajtot vagy olajban, illetve vajban megforgatott zsemlemorzsát szórunk, majd a sütőben addig pirítjuk, amíg szép aranybarna lesz a teteje.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is