Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg karfiol
  • 20 dkg darált hús
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 1 diónyi vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • zsemlemorzsa (vajon pirítva )
  • só

Elkészítése

A karfiolt sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük és félbevágjuk, mintha egy zsemlét vágnánk ketté. Az alsó felét vajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, majd megkenjük a darált hús és egy deci tejföl keverékével. Ezt követően a karfiol másik felét ráborítjuk, hogy visszanyerje eredeti formáját.

Közben vajból és lisztből világos rántást készítünk, amit két deci karfiol főzővízzel felengedünk, jól összeforraljuk, majd egy deci tejföllel gazdagítjuk. Ezt a mártást a lerakott karfiolra öntjük.

A tetejére reszelt sajtot vagy olajban, illetve vajban megforgatott zsemlemorzsát szórunk, majd a sütőben addig pirítjuk, amíg szép aranybarna lesz a teteje.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-karfiol-2/