Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Toltött kel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kelkáposzta
  • 35 dkg leveshús
  • 5 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg burgonya
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése

A laza levelű kelt sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük, és a leveleit egy kissé szétnyitjuk. A leveshúst megdaráljuk, az apróra vágott füstölt szalonnát, a tojást, sót, őrölt borsot belekeverjük, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon. Ezzel a szétnyitott levelek közét megtöltjük, és a fejet összekötjük, hogy a töltelék benne maradjon. Az olajban világosra pirítjuk a lisztet és a hagymát, paprikával meghintjük, egy kevés vízzel felengedjük, és beletesszük a kelt. A karikákra vágott paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a megtisztított, kockákra vágott burgonyát közérakjuk, és az egészet befedve, lassan puhára pároljuk. Tálalás előtt megtejfölözzük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kel/