Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött kelfejek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 kicsi kelkáposzta
  • 40 dkg sertéspörkölt
  • 5 dkg rizs
  • 2 db tojás
  • 4 szelet füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • só
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

A kis kelfejek torzsáját kivágjuk, belsejükből kiemeljük, és az üregüket a darált pörkölt, a félig főtt rizs, egy tojás meg egy tojásfehérje-keverékével megtöltjük. A torzsáját visszadugjuk, és a kelfejeket a torzsájukkal lefelé az olajjal kikent, tűzálló tálra ültetjük. A laskára vágott apró kelt közérakjuk, az egészet megsózzuk, vékony szalonnaszeletekkel beborítjuk, és a sütőben megsütjük. Tálalás előtt 10 perccel a tojássárgával elkevert tejföllel leöntjük, és a sütőbe visszatéve megpirítjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kelfejek/