Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött kínai kel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg kínai kel
  • 35 dkg főtt, füstölt hús
  • 5 dkg főtt rizs
  • 2 db keményre főtt tojás
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg sajt
  • só

Elkészítése

A kínai kelt hosszában kettévágjuk, és sós vízben pár percig félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

A belsejében levő leveleket kiszedjük, hogy csak ujjnyi vastag külső réteg maradjon, és a kiszedett leveleket apróra vágjuk.

A darált hússal (vagy darált füstölt hússal) összekeverjük, és az apróra vágott kemény tojásokat, a rizst meg a nyers tojást hozzáadjuk.

Az üreges két fél kelt vágott felével felfelé tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, megtöltjük, és a pecsenyelével, simára kevert tejföllel leöntjük. (Ha füstölt hússal készítjük, a tejfölbe 1 tojássárgát keverünk.)

A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőben addig sütjük, amíg a teteje világos piros nem lesz.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-kinai-kel/