A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat keményre főzzük és félretesszük. A hagymát apróra vágjuk, és a felkockázott szalonnával együtt olajon megpirítjuk. Közben a virslit, a tojásokat és a paprikát apróra vágjuk.
A kihűlt krumplikat meghámozzuk, félbevágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Kiskanállal kivájjuk a közepüket, hogy töltelékkel megtölthessük.
A kivájt krumplit, a tojást, a szalonnás-hagymás keveréket, a virslit és a paprikát egy kanál tejföllel összekeverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük. A keveréket a krumplik üregébe töltjük. A maradék tejföllel meglocsoljuk a tetejüket, majd reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.