Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött krumpli savanyú káposzta ágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 6-8 nagyobb krumpli
  • 2 dl főzőtejszín
  • 50 dkg darált hús
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors, csipet köménymag
  • 1 tk fűszerpaprika
  • fél fej vöröshagyma apró kockára vágva
  • 1 tojás


Elkészítése:

A krumplikat megpucoljuk, ketté vágjuk, a közepüket kivájjuk, majd egy picit megsózzuk.

A darált húsba belekeverjük a fokhagymát, a sót, a borsot, a köménymagot, a fűszerpaprikát, a vöröshagymát és a tojást. Ezzel a masszával töltjük meg a kivájt krumplikat.

Ha nagyon savanyú a káposztánk, akkor kimossuk, majd a tepsibe tesszük és ráöntjük a tejszínt. Ráültetjük a krumplikat, majd ráöntünk egy kicsi vizet, annyit, hogy a káposztát ellepje.

Lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben addig pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul (kb. 40 perc). Ekkor levesszük róla a fóliát és készre sütjük.

 

[box style=”info”]Én több káposztát tettem alá mert imádom a párolt káposztát![/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-krumpli-savanyu-kaposzta-agyon/