A leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk téglalap alakúra. Ha mirelit tésztát használunk, előbb hagyjuk teljesen kiolvadni.
A gombát kevés olajon megpirítjuk, majd az utolsó 5 percben hozzáadjuk a felkockázott sonkát is, hogy az ízek jól összeérjenek. Sóval, borssal fűszerezzük. A fokhagymát áttörjük, majd elkeverjük a tejfölben, szintén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A kinyújtott tésztát megkenjük a fokhagymás tejföl nagy részével, majd hosszában eloszlatjuk rajta a gombás-sonkás tölteléket. Megszórjuk a reszelt sajt felével, majd a tésztát ráhajtjuk: először a rövidebb oldalakat, majd a hosszabbakat. (A maradék tésztából akár kisebb darabot is készíthetünk külön.)
A tetejét a maradék tejföllel megkenjük, megszórjuk a reszelt sajt másik felével, valamint kakukkfűvel és oregánóval. Sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 25 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz.
Tipp
A tölteléket variálhatjuk csirkemellel, kukoricával vagy akár spenóttal is. A tetejére szórt sajtba keverhetünk kevés parmezánt, hogy még intenzívebb ízt kapjon.