Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött libanyak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab libanyak bőre
  • 3 darab beáztatott, majd kinyomkodott zsemle
  • 3 tojás
  • 1 csokor petrezyelyemzöld
  • só
  • fehér bors
  • fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma dinsztelve

Elkészítése

A töltött húsokhoz hasonlóan áztatott zsemlés tölteléket készítünk. Ahány zsemle, annyi tojás!

A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, majd alaposan összekeverjük.

Jómagam szoktam 1 közepes fej, aprított vöröshagymát lepirítani, kihűteni és azt is hozzáadni a töltelékhez.

10 percig hűtőben pihentetjük az elkészült tölteléket.

A libanyak bőrét megtisztítjuk, megmossuk és alaposan lecsepegtetjük. Ezután az elkészített töltelékkel megtöltjük jó feszesen és a két végét hústűvel lezárjuk, majd tepsibe rakjuk egymás mellé.

Aláöntünk fél pohár vizet, 1 evőkanál zsírt teszünk a tepsibe és alufóliával fedjük. 180 fokon sütjük kb 40 percig.

Hústűvel ellenőrizzük és ha átsült, akkor 200 fokon kb 10 perc alatt pirosra sütjük a tetejét fólia nélkül.

Párolt rizzsel, házi savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-libanyak-petrezselymes-majas-gombas-toltelekkel/