Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Töltelékhez: 50 dkg darált sertés hús 30 dkg rizs 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek olaj 2 csapott kk só 1 kk őrölt bors 1 kk őrölt pirospaprika 1 kk házi darált paprika (esetleg csemege paprikakrém) 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 kk szárított bolti ételízesítő) Továbbá: 3 nagy marék friss, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.07.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Töltelékhez:

  • 50 dkg darált sertés hús
  • 30 dkg rizs
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 csapott kk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 kk házi darált paprika (esetleg csemege paprikakrém)
  • 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 kk szárított bolti ételízesítő)

Továbbá:

  • 3 nagy marék friss, nagyobb mángold levél
  • 2 dl házi paradicsomlé


Elkészítése:

Először a tölteléket készítjük el. A megtisztított, felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Egy tálba rakjuk a darált húst, a rizsát, a pirított hagymát, belezúzzuk a fokhagymákat, ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk.

A mángold leveleket folyó víz alatt jól átmossuk, kicsit lecsöpögtetjük és a levélnyelet levágjuk, a vastag főér nyél felőli részét is vékonyra vágjuk, úgy mint a töltött káposzta készítésekor a káposztalevélnél, majd egy kevés tölteléket a levél fonákára téve a nyél felőli aljáról szorosan feltekerjük, a két szélét pedig az ujjunkkal betömjük. Egy fazékba sorakoztatjuk.

Meglocsoljuk a paradicsomlével és felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Meghintjük egy nagy csipet sóval. Dupla fedő alatt közepes lángon hagyjuk, míg fel nem forr, majd mérsékelt lángon a rizs puhulásáig főzzük. Nekem kb 30 perc alatt főtt meg, de ez függ a rizs fajtájától is. A lángot elzárva, a fedő alatt a gőzben még tovább puhulnak a töltött levelek.

[box style=”info”]Idén gyönyörű, hatalmas, fodros zöld levelekkel ajándékozott meg a kertben a mángold. Úgy döntöttem, hogy a töltött káposzta mintájára fogok ebédet készíteni belőle. Ha töltenek szőlő levelet, torma levelet, akkor itt az ideje, hogy a mángold is beálljon a sorba. Könnyű volt vele dolgozni, nem szakadt, nem kellett dinsztelni, mint a káposztát, főzés közben sem repedt szét. Érdemes nagyobb leveleket választani. Nem számoltam meg, hány darab lett, de két szintet töltött meg egy közepes méretű fazékban.
Melegen, friss kenyérrel, esetleg tejföllel kínáljuk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is