Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött padlizsán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 1 csomag gyors rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db répa
  • 10 dkg borsó
  • 6 db gomba
  • olaj
  • vaj
  • reszelt mozzarella

Elkészítése

A padlizsánokat kettévágjuk, kikanalazzuk a magokat, majd vajjal megkenjük, és jénaiba tesszük.

A rizst sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, majd megpároljuk. Sóval és borssal ízesítjük. A répát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a borsóval együtt puhára pároljuk.

A rizst és a zöldségeket összekeverjük, majd ezzel a keverékkel megtöltjük a padlizsánok mélyedéseit.

A jénaiba öntünk egy kevés vizet, majd lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. A végén a tetejét megpirítjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-padlizsan-2/