Hozzávalók:
- 2 nagyobb padlizsán
- egy kisebb fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 30 dkg darált hús (nálam pulyka)
- kb 15 dkg rizs
- egy nagy doboz tejföl
- reszelt sajt ízlés szerint
- só
- bors
Elkészítése:
A padlizsánokat hosszában kettévágtam, kivájtam a közepét, kicsit megsóztam.
Az olajon a hagymát megdinszteltem, majd fűszereztem és rátettem a darált húst, majd mikor összeforrt, belekockáztam a padlizsán kivájt belső részét is és együtt főztem tovább.
Közben kifőztem a rizst, majd azt is belekevertem, majd ezzel töltöttem meg a padlizsánokat. Egy pici töltelék maradt ki, azt meg mellé tettem a fóliára.
Megöntöztem tejföllel, megszórtam reszelt sajttal és 200 fokon kb 30 percig sütöttem.