Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertés dagadó
- 10 dkg rizs
- 1 tojás
- 1 kis aprított vöröshagyma
- só, bors
- 2 evőkanál pirospaprika
- 5 nagy TV paprika
- 7 dl paradicsomlé
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
Elkészítése:
A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a felaprított hagymát, a tojást, a pirospaprika felélt, sózzuk, borsozzuk, majd jól összegyúrjuk. A kész masszát betöltjük a kicsumázott paprikákba.
Egy lábasba sorba rakjuk a megtöltött paprikákat, felöntjük 3 dl paradicsom lével és 1 dl vízzel. Ízesítjük sóval és cukorral. Lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a paprikánk, addig elkészítjük a paradicsomszószt. Az olajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet és zsemle színű rántást készítünk, majd hozzáadjuk a megmaradt pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük a maradék paradicsomlével. Sűrűre főzzül és ízesítjük cukorral, sóval.
A kész szószt ráöntjük a megfőtt parikára, majd egyet forralunk rajta és kész is.