Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg darált hús 8 TV paprika 2 dl rizs 1 fej vöröshagyma 1 gerezd zúzott fokhagyma 1 tojás 2 tk pirospaprika só ízlés szerint bors ízlés szerint 0,7 liter paradicsomlé 1 szál zeller 4 ek étolaj 3 ek liszt 1 tk pirospaprika cukor ízlés szerint Elkészítése: A paprikákat kicsumázzuk. A rizst félig megfőzzük, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.07.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 8 TV paprika
  • 2 dl rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 tk pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 0,7 liter paradicsomlé
  • 1 szál zeller
  • 4 ek étolaj
  • 3 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • cukor ízlés szerint


Elkészítése:

A paprikákat kicsumázzuk. A rizst félig megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.

A húshoz hozzáadjuk a rizst, tojásokat, sót, borsot és a vörös és fokhagymát reszelve és 2 tk pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük. A kész húsos masszával betöltjük a paprikákat. Ha marad, akkor a masszából gombócokat formázhatunk.

A kész paprikákat egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd sózzuk, borsozzuk, kevés cukrot adhatunk hozzá, majd rátesszük a zellerlevelet is.

Elkezdjük főzni, majd ha a víz kezd elpárologni, akkor helyette paradicsomlével öntjük fel.

Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd 1 tk paprikát is belekeverünk. A kész rántást hozzáadjuk a paprikához, jól elkeverjük és összeforraljuk.

Ha kell, akkor a végén még utánízesíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is