Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8-10 tv paprika Töltelék: 30-40 dkg darált hús (a paprikák nagyságától függően) 10 dkg rizs só ízlés szerint őrölt bors 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva 1 tojás Paradicsomszósz: 1 l paradicsomlé 1 púpos evőkanál liszt cukor, só ízlés szerint szárított bazsalikom Elkészítése: A paprikát megmossuk, magházától és ereitől megtisztítjuk. A töltelék hozzávalóit jól […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2017.11.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8-10 tv paprika

Töltelék:

  • 30-40 dkg darált hús (a paprikák nagyságától függően)
  • 10 dkg rizs
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors
  • 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 tojás

Paradicsomszósz:

  • 1 l paradicsomlé
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • cukor, só ízlés szerint
  • szárított bazsalikom


Elkészítése:

A paprikát megmossuk, magházától és ereitől megtisztítjuk.

A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és megtöltjük vele a paprikákat. Ha marad ki töltelék, húsgombócokat formálunk belőle.

Lábasba rakva a paprikákat annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepi és sózzuk, majd elkezdjük főzni.

Mikor már majdnem kész, a szárazon összekevert lisztet, cukrot, sót felengedjük a paradicsomlével, amit csomómentesen elkeverünk kis vizet hozzáadva és ráöntjük a majdnem megfőtt paprikára. Összefőzzük kb 10 perc.

Én a végén bőségesen megszórom szárított bazsalikommal, ez kiemeli a paradicsom ízét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is