Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött paprika recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 5 dkg rizs
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 db tölteni való paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 üveg sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • cukor
  • olaj
  • liszt
  • só
  • bors
Töltött paprika

Elkészítése

A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, pirospaprikát, sót, borsot, és a megmosott rizst. A tölteni való paprikát megmossuk és kicsumázzuk. A húsos masszát beletöltjük.

Kuktába 2 dl hideg vizet teszünk, és belerakjuk a betöltött paprikákat. Hozzáadjuk a gerezdekre vágott paradicsomot is. Lezárjuk, és forrástól számított 20-30 percet főzzük. Ez alatt elkészítjük a paradicsommártást.

4 evőkanál olajból és 2 csapott evőkanál lisztből világos rántást készítünk. Megsózzuk a rántást (nehogy csomós legyen), és hideg vízzel hígított paradicsomlével felöntjük. Sózzuk, édesítjük, és sűrű mártássá főzzük.

Ha a paprikák megfőttek, áttesszük őket a szószba, felöntjük a főzőlével is, és felforraljuk. Ha kell, ízesítsük utána! Sós burgonyával vagy friss házikenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-paprika-2/