A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, pirospaprikát, sót, borsot, és a megmosott rizst. A tölteni való paprikát megmossuk és kicsumázzuk. A húsos masszát beletöltjük.
Kuktába 2 dl hideg vizet teszünk, és belerakjuk a betöltött paprikákat. Hozzáadjuk a gerezdekre vágott paradicsomot is. Lezárjuk, és forrástól számított 20-30 percet főzzük. Ez alatt elkészítjük a paradicsommártást.
4 evőkanál olajból és 2 csapott evőkanál lisztből világos rántást készítünk. Megsózzuk a rántást (nehogy csomós legyen), és hideg vízzel hígított paradicsomlével felöntjük. Sózzuk, édesítjük, és sűrű mártássá főzzük.
Ha a paprikák megfőttek, áttesszük őket a szószba, felöntjük a főzőlével is, és felforraljuk. Ha kell, ízesítsük utána! Sós burgonyával vagy friss házikenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat!