Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött paprika recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 8 db paprika
  • 2 dl rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • só
  • bors
  • 0,7 liter paradicsomlé
  • olaj
  • só
  • bors
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • liszt (a rántáshoz )

Elkészítése

A paprikák belsejét óvatosan kivájjuk, és a rizst félig megfőzzük. A töltelékhez a rizst, darált húst, tojást, reszelt vöröshagymát és fokhagymát, sót, valamint őrölt borsot összekeverjük. Ezzel a keverékkel megtöltjük a paprikákat.

Egy nagy lábasba sorakoztatjuk a megtöltött paprikákat, majd annyi vizet öntünk rájuk, hogy ellepje őket. Fűszerezzük zellerlevéllel, sóval és egy kevés cukorral, majd készre főzzük. Amikor már majdnem megfőtt, hozzáöntünk egy üveg házilag eltett paradicsomot.

Közben olajon liszttel és pirospaprikával rántást készítünk, amivel besűrítjük a paradicsomos levet. Az egészet összeforraljuk, majd a végén még ízlés szerint utánaízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-paprika-3/