Elkészítése
Előkészítés
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és félretesszük. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk. A rizst megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni. A zellert megtisztítjuk, és négy részre vágjuk.
Töltelék elkészítése
A darált húst egy tálban összedolgozzuk a kihűlt rizzsel, az apróra vágott hagymával, a tojással, egy evőkanál pirospaprikával, sóval és borssal. A masszát egyenletesen betöltjük a kicsumázott paprikákba.
Főzés
A megtöltött paprikákat sós vízben feltesszük főni a zellerrel és egy egész fej vöröshagymával. Kis lángon főzzük körülbelül 30-40 percig, amíg a paprikák megpuhulnak. Ezután kiemeljük a paprikákat, a zellert és a hagymát a főzőléből.
Paradicsomos szósz
A főzőlébe belekeverjük a paradicsompürét, és alaposan elkeverjük. Egy serpenyőben rántást készítünk az olajból és lisztből, majd a tűzről levéve hozzáadunk egy evőkanál pirospaprikát. Ezzel a rántással besűrítjük a paradicsomos levet. Ízlés szerint cukorral édesíthetjük.
Befejezés
A töltött paprikákat visszatesszük a paradicsomos szószba, és egyet forralunk rajta, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánunk!
