Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött paprika recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db paprika
  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 20 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db zellergumó (vagy zellerzöld )
  • 30 dkg paradicsompüré
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • 1 dl étolaj
  • 3-4 evőkanál finomliszt
  • cukor (ízlés szerint )

Elkészítése

Előkészítés

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és félretesszük. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk. A rizst megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni. A zellert megtisztítjuk, és négy részre vágjuk.

Töltelék elkészítése

A darált húst egy tálban összedolgozzuk a kihűlt rizzsel, az apróra vágott hagymával, a tojással, egy evőkanál pirospaprikával, sóval és borssal. A masszát egyenletesen betöltjük a kicsumázott paprikákba.

Főzés

A megtöltött paprikákat sós vízben feltesszük főni a zellerrel és egy egész fej vöröshagymával. Kis lángon főzzük körülbelül 30-40 percig, amíg a paprikák megpuhulnak. Ezután kiemeljük a paprikákat, a zellert és a hagymát a főzőléből.

Paradicsomos szósz

A főzőlébe belekeverjük a paradicsompürét, és alaposan elkeverjük. Egy serpenyőben rántást készítünk az olajból és lisztből, majd a tűzről levéve hozzáadunk egy evőkanál pirospaprikát. Ezzel a rántással besűrítjük a paradicsomos levet. Ízlés szerint cukorral édesíthetjük.

Befejezés

A töltött paprikákat visszatesszük a paradicsomos szószba, és egyet forralunk rajta, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-paprika-5/