Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött paprika recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált pulykahús
  • 10 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 5 db tölteni való paprika
  • 1 liter paradicsompüré
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db zellerszár

Elkészítése

A felkockázott hagymát egy kevés sóval, 0,5 dl olajon megpároljuk. Közben egy tálba tesszük a darált húst és a rizst, rányomjuk a fokhagymát, megszórjuk egy kevés csípős fűszerpaprikával, tekerünk rá borsot, megsózzuk, majd ráöntjük a langyosra hűlt párolt hagymát. Az egészet alaposan összekeverjük.

Amíg a hagyma hűl, eltávolítjuk a paprikák magházát. A kész tölteléket a paprikákba töltjük. Mivel a töltelék több, mint amennyi a paprikákba belefér, a maradékból gombócokat formázunk, és lisztben meghempergetjük.

Egy nagyobb fazék aljára elrendezzük a megtöltött paprikákat, közéjük és rájuk helyezzük a gombócokat, valamint 2 szál zellert 6–8 centis darabokra vágva.

A paradicsompürét vízzel hígítjuk ivólé sűrűségűre, és ennek körülbelül kétharmadát a fazékba öntjük, hogy ellepje a töltelékeket. Megszórjuk egy kevés sóval, majd lassú forralással addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

A főzés vége felé a maradék olajon világosra pirítjuk a megmaradt lisztet, enyhén megborsozzuk, felöntjük a maradék paradicsomlével, majd a fazék tartalmára öntjük. Az egészet még egyszer összeforraljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-paprika-6/