Elkészítése
Töltelék elkészítése
A paprikákat kicsumázzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a darált húst, a főtt rizst, a reszelt fokhagymát, a tojást, valamint sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Az egészet alaposan összekeverjük, majd megtöltjük vele a paprikákat.
Főzés paradicsomszószban
A paradicsompürét kb. 1 liter vízzel elkeverjük, kevés sóval és zellerlevéllel ízesítjük, majd felforraljuk. A megtöltött paprikákat óvatosan beletesszük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg teljesen megpuhulnak.
Márta sűrítése
Kevés olajból és lisztből világos rántást készítünk, majd a paradicsomos szószt ezzel besűrítjük. Egyet forralunk rajta, és már tálalhatjuk is.
Tipp
A paradicsomszósz ízét kevés cukorral ellensúlyozhatjuk, így még kellemesebb lesz. Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a szószhoz adhatunk egy kevés zeller- vagy petrezselyemgyökeret főzés közben.

