Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött paprika recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db tv paprika
  • 15 dkg paradicsom püré
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 db tojás
  • só
  • bors
  • kb. 10-15 dkg főtt rizs

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A paprikákat kicsumázzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a darált húst, a főtt rizst, a reszelt fokhagymát, a tojást, valamint sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Az egészet alaposan összekeverjük, majd megtöltjük vele a paprikákat.

Főzés paradicsomszószban

A paradicsompürét kb. 1 liter vízzel elkeverjük, kevés sóval és zellerlevéllel ízesítjük, majd felforraljuk. A megtöltött paprikákat óvatosan beletesszük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg teljesen megpuhulnak.

Márta sűrítése

Kevés olajból és lisztből világos rántást készítünk, majd a paradicsomos szószt ezzel besűrítjük. Egyet forralunk rajta, és már tálalhatjuk is.

Tipp

A paradicsomszósz ízét kevés cukorral ellensúlyozhatjuk, így még kellemesebb lesz. Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a szószhoz adhatunk egy kevés zeller- vagy petrezselyemgyökeret főzés közben.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-paprika-8/