Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött paradicsom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 darab paradicsom
  • 10 dkg gomba
  • 25 dkg darált marhahús
  • 4 szelet prágai sonka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyemlevél
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • bors
  • só
  • kevés zsemlemorzsa
  • 3 dkg vaj

Elkészítése

A paradicsomok tetejéről levágok egy kis darabot és a nagyobbik résznek kikaparom a belsejét és a levét egy tányérba csorgatom.

A fokhagymát, a hagymát, a gombafejeket és a sonkaszeleteket apróra vágom

Pici vajon megpirítom a darált húst és a gombát, amíg a levét elfövi, majd hozzáadom a sonkát és egy kevés paradicsomvelőt. Fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, a hagymákkal és a paprikával, majd alaposan összedolgozom a masszát.

A sütőt előmelegítem a sütőt 210 fokra. Megtöltöm a paradicsomokat a húsos masszával, tetejét kevés zsemlemorzsával megszórom.

Kivajazott tepsibe teszem a paradicsomokat és 20-30 perc alatt készre sütöm. Az utolsó pár percben a tetejére teszem a kalapokat is.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-paradicsom-5/