Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Töltött finomságok

Zöldséges ételek

Töltött paradicsom kagylótésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött paradicsom kagylótésztával finom és mutatós egytálétel. A szaftos paradicsom és a fűszeres töltelék remekül harmonizál a tésztával, így laktató és ízletes fogás készíthető belőle. Vendégvárónak és hétvégi ebédnek is ideális.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
memari
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Elkészítése

Paradicsom előkészítése

A paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk, majd belül enyhén megsózzuk. A kikapart paradicsom húsát félretesszük, levét leöntjük.

Töltelék készítése

A paradicsom belsejének kb. egyharmadát összekeverjük apróra vágott petrezselyemmel, a felaprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a húskonzervvel, a kenyér belsejével, a zsemlemorzsával, egy tojással, valamint sóval és borssal. A paradicsomokat megtöltjük ezzel a keverékkel, majd visszatesszük a tetejüket, és mindegyikre egy kevés margarint teszünk. A megtöltött paradicsomokat kivajazott tepsibe rakjuk.

Sütés és tészta

A paradicsomokat 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a tetejük kezd ráncosodni. Közben a kagylótésztát sós vízben kifőzzük. A maradék paradicsom belsejét bazsalikommal, oregánóval és kevés sóval ízesítjük, majd a tésztával összekeverjük.

A félig megsült paradicsomok mellé a tepsibe tesszük a kifőtt tésztát is, ráöntjük a fűszeres paradicsomot, és margarindarabokkal megszórjuk. Visszatesszük a sütőbe, és további 10–15 percig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.

Tipp

A töltelékbe keverhetünk reszelt sajtot is, így még szaftosabb és gazdagabb lesz. A kagylótészta helyett bármilyen rövid csőtészta is jól illik hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
memari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is