Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött paradicsom kagylótésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8-10 nagyobb szem paradicsom
  • 1 doboz húskonzerv (Különleges vagdalthús vagy Magyaros vagdalt hús)
  • 1 db tojás
  • só
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4-5 szál petrezselyemzöld
  • 1 szelet kenyér bele
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg margarin (vagy vaj )
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál bazsalikom

Elkészítése

Paradicsom előkészítése

A paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk, majd belül enyhén megsózzuk. A kikapart paradicsom húsát félretesszük, levét leöntjük.

Töltelék készítése

A paradicsom belsejének kb. egyharmadát összekeverjük apróra vágott petrezselyemmel, a felaprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a húskonzervvel, a kenyér belsejével, a zsemlemorzsával, egy tojással, valamint sóval és borssal. A paradicsomokat megtöltjük ezzel a keverékkel, majd visszatesszük a tetejüket, és mindegyikre egy kevés margarint teszünk. A megtöltött paradicsomokat kivajazott tepsibe rakjuk.

Sütés és tészta

A paradicsomokat 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a tetejük kezd ráncosodni. Közben a kagylótésztát sós vízben kifőzzük. A maradék paradicsom belsejét bazsalikommal, oregánóval és kevés sóval ízesítjük, majd a tésztával összekeverjük.

A félig megsült paradicsomok mellé a tepsibe tesszük a kifőtt tésztát is, ráöntjük a fűszeres paradicsomot, és margarindarabokkal megszórjuk. Visszatesszük a sütőbe, és további 10–15 percig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.

Tipp

A töltelékbe keverhetünk reszelt sajtot is, így még szaftosabb és gazdagabb lesz. A kagylótészta helyett bármilyen rövid csőtészta is jól illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-paradicsom-kagylotesztaval/