Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg darált pulykahús
- 15 dkg rizs
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 ek paradicsompüré
- só
- őrölt bors
A mártáshoz:
- 6 gerezd fokhagyma,
- kevés olívaolaj
- só
- őrölt bors
- 1 ek tejföl
Elkészítése:
A rizst enyhén megpirítom, majd kétszer annyi vízzel megfőzöm.
A darált húst kevés olívaolajon fehéredésig pirítom, hozzáadom a reszelt hagymát, a kockázott zöldpaprikát, és a paradicsompürét. Összekeverem a főtt rizzsel, és addig párolom, míg lé egyáltalán nem marad rajta. Megfűszerezem.
A magházát kivágom a paradicsompaprikáknak, és beletöltöm a rizses, húsos keveréket.
160 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm.
Az előzőleg elkészített fokhagymás szósszal tálalom, melyhez a zúzott fokhagymát a többi hozzávalóval alaposan elkeverem.
