Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött patisszon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált pulykacomb
  • 2 kisebb patisszon
  • 5 db zsemle
  • 2 szelet kenyér (lehet rozs is)
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • tej
  • ételízesítő

Elkészítése

A patisszonokat egészben, 180 fokos sütőben 30 percig elősütjük, hogy megpuhuljanak. Közben elkészítjük a tölteléket: a darált pulykahúst kevés olajon pirítani kezdjük, majd fél deci vizet és egy kevés ételízesítőt adunk hozzá. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett 20–25 perc alatt puhára főzzük, szükség esetén kevés vizet pótolunk.

A zsemléket és a kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a főtt húshoz keverjük. Egy tojással összedolgozzuk, hogy jól formázható, szaftos tölteléket kapjunk.

Az elősütött patisszonokat kivesszük a sütőből, hagyjuk kissé hűlni, majd óvatosan kikaparjuk a belsejüket. A mélyedésekbe beletöltjük a húsos masszát, és visszarakjuk a 180 fokos sütőbe. 15–20 perc alatt készre sütjük.

Tálalás előtt tejföllel megkenhetjük és reszelt sajttal megszórhatjuk a tetejét, majd addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad. Forrón tálaljuk.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy reszelt sárgarépával, így még ízesebb és színesebb lesz. Ha marad a kikapart patisszon belsejéből, keverhetjük a húsos töltelékhez, így még szaftosabb tölteléket kapunk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-patisszon-2/