Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött patisszon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg patiszon (2 kisebb vagy 1 nagy)
  • 30 dkg sertéspörkölt
  • 5 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • só
  • kapor

Elkészítése

A patisszont meghámozzuk, majd úgy vágjuk ketté, mint a zsemlét, és a magját kiszedjük. Sós vízben megabáljuk, és alaposan lecsepegtetjük. A pörkölthúst átdaráljuk, és a főtt rizzsel, meg a tojással összekeverjük, és 1-2 evőkanál tejfölt is adunk hozzá.

Púposán a patisszon alsó felének üregébe töltjük, és ráborítjuk a tetejét.

Tűzálló tálra ültetjük, és a pörköltlé és a maradék tejföl keverékével leöntjük. (Ízesíthetjük a mártást egy csokor finomra vágott kaporral is.) A forró sütőben megsütjük, de nem pirítjuk meg. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-patisszon/