Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött patiszon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • patiszon
  • gyökér
  • sárgarépa
  • karalábé
  • hagyma
  • virsli
  • petrezselyemzöld
  • tojás
  • sajt
  • joghurt

Köret:

  • újkrumpli

Elkészítése

A patiszont megtisztítom, közepét kivájom. A zöldségeket feldarabolom, a virslit felkarikázom. A hagymát olajon megpárolom, ráteszem a darabolt zöldségeket és a virslit, majd puhára párolom. A végén hozzáadom a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal, vegetával ízesítem, majd tojássárgájával összekeverem, de ezzel már nem párolom tovább.

A patiszont kívül-belül megsózom, és beletöltöm az elkészített tölteléket. Olajozott tepsibe rakom, melléteszem a köretnek szánt burgonyát, majd alufóliával letakarom és beteszem a sütőbe. Kb. 30-35 perc után leveszem a fóliát, ráteszem a joghurtot, majd a reszelt sajtot, és pirosra sütöm.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toltott-patiszon/