Elkészítése
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykahús (darálva)
- 1 szikkadt zsemle
- 1 ek étolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk borsikafű
Töltelék:
- 10 dkg sajt
- 3 főtt tojás
- 10 dkg bacon szalonna
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A pulykahúst (mell, felső comb) ledaráljuk a vöröshagymával és fokhagymával együtt. Hozzáadjuk az előzőleg beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a tojást és a zöld fűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük.
A keményre főzött tojásokat tojásszeletelővel felszeleteljük. Leterítünk egy 50 x 40 cm-es alufóliát duplán, megkenjük olajjal, elterítjük rajta a darált húsos masszát úgy, hogy az alufólia szélein 5 cm szabadon maradjon. A húson elhelyezzük a tojásszeleteket, befedjük a baconnel, majd elrendezzük rajta a felszeletelt sajtot.
A fólia segítségével feltekerjük, a tetején a fóliát összefogjuk, a végeit elcsavarjuk. Óvatosan bánjunk a fóliával, nehogy kiszakadjon! Ha jól lezártuk mindenütt, tepsibe tesszük, és sütőben 200 fokon 1 órán át sütjük.
Ha letelt a sütési idő, kinyitjuk a fóliát, és a tetejét megpirítjuk (pl. grillfunkció). 10 perc alatt szép pirosra sütjük. Vágódeszkára helyezve hagyjuk kihűlni, majd szeletelve, tetszés szerinti körettel tálaljuk.
[box style=”info”]Most egy balzsamecetes olívaolajos salátát készítettem hozzá.[/box]

