Elkészítése
Levelek előkészítése
A tormaleveleket forró vízben, 1 dl ecettel együtt megabáljuk. Addig hagyjuk az ecetes lében, amíg a levelek kissé megsavanyodnak, majd leszűrjük.
Töltelék elkészítése
A rizst alaposan megmossuk, majd összekeverjük a darált hússal. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, és hozzáadjuk a húsos-rizses alaphoz. Belekeverjük az apróra vágott paprikát és fokhagymát, majd ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, delikáttal, ízvarázzsal, valamint ízlés szerint csípős paprikával. Végül kevés olajat adunk hozzá, hogy a töltelék ne legyen száraz.
Töltés és főzés
A fűszeres masszát a tormalevelekbe göngyöljük, majd egy fazékba sorakoztatjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Amikor felforr, hozzáadjuk a vízzel hígított sűrített paradicsomot, és lassú tűzön készre főzzük.
Tipp
A töltött leveleket tálalás előtt megszórhatjuk friss kaporral vagy petrezselyemmel. Ízlés szerint tejföllel is kínálhatjuk. Másnapra még ízletesebb lesz, mert jól összeérnek az ízek.
