Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a tormalevélbe töltött káposzta különleges változata a hagyományos töltött káposztának. A tormalevél savanykás íze jól harmonizál a fűszeres töltelékkel és a paradicsomos mártással. Tartalmas, laktató étel, amely hidegen és melegen is fogyasztható.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.11.01.

Hozzávalók

Elkészítése

Levelek előkészítése

A tormaleveleket forró vízben, 1 dl ecettel együtt megabáljuk. Addig hagyjuk az ecetes lében, amíg a levelek kissé megsavanyodnak, majd leszűrjük.

Töltelék elkészítése

A rizst alaposan megmossuk, majd összekeverjük a darált hússal. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, és hozzáadjuk a húsos-rizses alaphoz. Belekeverjük az apróra vágott paprikát és fokhagymát, majd ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, delikáttal, ízvarázzsal, valamint ízlés szerint csípős paprikával. Végül kevés olajat adunk hozzá, hogy a töltelék ne legyen száraz.

Töltés és főzés

A fűszeres masszát a tormalevelekbe göngyöljük, majd egy fazékba sorakoztatjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Amikor felforr, hozzáadjuk a vízzel hígított sűrített paradicsomot, és lassú tűzön készre főzzük.

Tipp

A töltött leveleket tálalás előtt megszórhatjuk friss kaporral vagy petrezselyemmel. Ízlés szerint tejföllel is kínálhatjuk. Másnapra még ízletesebb lesz, mert jól összeérnek az ízek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is