Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tormalevélbe töltött káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • tormalevél
  • 50 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • ételízesítő
  • bors
  • fokhagyma
  • csípős paprika
  • 3 doboz sűrített paradicsom
  • őrölt pirospaprika
  • olaj
  • ecet
  • 1 kg darált hús
  • 1 darab paprika

Elkészítése

Levelek előkészítése

A tormaleveleket forró vízben, 1 dl ecettel együtt megabáljuk. Addig hagyjuk az ecetes lében, amíg a levelek kissé megsavanyodnak, majd leszűrjük.

Töltelék elkészítése

A rizst alaposan megmossuk, majd összekeverjük a darált hússal. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, és hozzáadjuk a húsos-rizses alaphoz. Belekeverjük az apróra vágott paprikát és fokhagymát, majd ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, delikáttal, ízvarázzsal, valamint ízlés szerint csípős paprikával. Végül kevés olajat adunk hozzá, hogy a töltelék ne legyen száraz.

Töltés és főzés

A fűszeres masszát a tormalevelekbe göngyöljük, majd egy fazékba sorakoztatjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Amikor felforr, hozzáadjuk a vízzel hígított sűrített paradicsomot, és lassú tűzön készre főzzük.

Tipp

A töltött leveleket tálalás előtt megszórhatjuk friss kaporral vagy petrezselyemmel. Ízlés szerint tejföllel is kínálhatjuk. Másnapra még ízletesebb lesz, mert jól összeérnek az ízek.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tormalevelbe-toltott-kaposzta/