Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Török lecsós bulgur recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 db tv paprika
  • 4 db paradicsom
  • 2 kávéskanál római kömény
  • ízlés szerint chili (elhagyható)
  • só
  • 2,5 dl bulgur
  • 4,5 dl víz (kb)

Elkészítése

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A megmosott paprikákat és a paradicsomokat nagyobb kockákra vágjuk.

Egy nagyobb, forró serpenyőben az olajon a hagymát és a paprikát megpirítjuk, majd hozzákeverjük a paradicsomot, római köményt, valamint ízlés szerint chilipaprikát.

A megpirult zöldségekhez hozzáöntjük a bulgurt, 1-2 perc alatt átkeverjük, majd hozzáöntünk kb 4 dl vizet (amennyiben szükséges később pótoljuk, de a zöldségek is engednek némi levet) és ízlés szerint sózzuk.

Fedővel lefedjük és kb 10 perc alatt készre főzzük, majd további 30 percig hagyjuk állni fedő alatt.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/torok-lecsos-bulgur/