Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Török rizs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 marék zöldborsó (nálam mirelit)
  • 4 evőkanál csemege kukorica
  • 3 marék zöldbab (nálam mirelit)
  • 0,5 darab piros húsú paprika
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • 200 g bulgur
  • 360 ml víz

Elkészítése

A friss zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. A sárgarépát, a paprikát és a kétféle hagymát kb 5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldbabot, a zöldborsót, valamint a kukoricát és további 5 percig pirítjuk.

Meghintjük a fűszerekkel, felöntjük a bulgur főzéséhez szükséges vízzel (360 ml) és addig forraljuk fedő alatt, alacsony lángon, míg minden zöldség teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a bulgurt és alaposan megkeverjük.

Egyszer felforraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot.

Fedő alatt 20 percig pihentetjük, addigra a bulgur szemei magába szívják a folyadékot és készre puhul.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/torok-rizs/