Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Toszkán húsgolyó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g darált hús
  • 1 evőkanál túró (krémes)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 konzerv paradicsom (darabos)
  • 50 ml tejszín
  • 1,5 evőkanál olasz fűszerkeverék (vagy pizza fűszerkeverék)
  • só
  • bors
  • kevés fűszerpaprika
  • csipet cukor
  • 2 csomag mozzarella (amiben 1 nagy gömb van)

Elkészítése

Az egyik mozzarellát 6 szeletre, a másikat 6 egyenlő darabra vágjuk.

A darált húst összedolgozzuk a túróval, majd a sóval, borssal, fűszerpaprikával és fél ek olasz/pizza fűszerkeverékkel ízesítjük.

A masszát 6 részre osztjuk, enyhén ellapítjuk egyenként és a közepébe egy darab mozzarellát teszünk, majd golyóvá formázzuk.

Egy jénaiba vagy kisebb tepsibe rakjuk.

A felhevített olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a maradék fűszerkeveréket és a sűrített paradicsomot is. További 1-2 percig főzzük, majd felöntjük a darabos paradicsommal és a tejszínnel. Sóval, borssal és a cukorral ízesítjük.

Összeforraljuk, majd a húsgolyókra öntjük.

Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb 30-35 percig sütjük. Ekkor kivesszük, rátesszük a golyókra a mozzarella szeleteket és további 10 perc alatt ráolvasztjuk.

Köretként rizst vagy tésztát készítünk mellé.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/toszkan-husgolyo/