Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krumplis egytálételek

Túrós krumplis lepény kolbásszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 700 g liszt 7 dl víz 3 tojás 450 g túró 1/2 dl olaj 5-6 nagyobb krumpli füstölt kolbász ízlés szerint 10-15 dkg sajt fűszerpaprika só, bors petrezselyem Elkészítése: Vegyünk egy 32*32 cm-es gáztepsit, tegyünk bele sütőpapírt vagy vajazzuk, lisztezzük ki. Hámozzuk meg a krumplit, majd 1 cm vastag karikákra vágjuk és a tepsi […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szigi
Beküldte: 2015.02.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 700 g liszt
  • 7 dl víz
  • 3 tojás
  • 450 g túró
  • 1/2 dl olaj
  • 5-6 nagyobb krumpli
  • füstölt kolbász ízlés szerint
  • 10-15 dkg sajt
  • fűszerpaprika
  • só, bors
  • petrezselyem


Elkészítése:

Vegyünk egy 32*32 cm-es gáztepsit, tegyünk bele sütőpapírt vagy vajazzuk, lisztezzük ki.

Hámozzuk meg a krumplit, majd 1 cm vastag karikákra vágjuk és a tepsi aljába szorosan egymás mellé helyezzük, tetejét pici sóval hintsük meg.

Ezután elkészítjük a tésztát. A lisztet, a vizet, a tojást, az olajat, a túrót, a félhold alakúra szeletelt kolbászt, a felkockázott sajtot és a fűszereket (ízlés szerint) a petrezselyemmel együtt (itt jó a szárított is) összedolgozzuk, majd a krumplira öntjük.

220 fokon kb 50-60 percig sütjük. A lepényt melegen tálaljuk és hideg tejföllel fogyasztjuk.
[box style=”info”]A túrót és a sajtot elhagyhatjuk, anélkül is finom, valamint a kolbászt mással is helyettesíthetjük.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Szigi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is