Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tűzdelt pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg fehérpecsenye
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl vörösbor
  • só
  • bors
  • kakukkfű
  • rozmaring

Elkészítése

A füstölt szalonnát hosszúkás metéltre vágjuk, kiolvasztjuk, az üveges szalonnacsíkokat a zsírból kiszedjük, és a fűszerek keverékébe hempergetjük. Ezzel a fűszerezett szalonnával tűzdeljük meg a húst, és kívülről sóval bedörzsöljük.

Ezután a szalonnazsírt megforrósítjuk, a húst megforgatjuk benne, a bort ráöntjük, és a pecsenyét fedő alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt a húst kivesszük, felszeleteljük, a levét beforraljuk, és úgy öntjük rá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tuzdelt-pecsenye/