Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 egész tyúk (kb 2 kg) 1 kg savanyú káposzta 2 nagyobb fej vörös hagyma 10 dkg gersli/árpagyöngy 2 db TV paprika 2 db paradicsom só egész bors egész köménymag babérlevél őrölt pirospaprika 1 kg liszt szódabikarbóna. sertés vagy kacsa zsír Elkészítése: A felforrósított zsírom üvegesre párolom a hagymát, bele dobok pár szem borsot […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
brita
Beküldte: 2013.11.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 egész tyúk (kb 2 kg)
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 nagyobb fej vörös hagyma
  • 10 dkg gersli/árpagyöngy
  • 2 db TV paprika
  • 2 db paradicsom
  • egész bors
  • egész köménymag
  • babérlevél
  • őrölt pirospaprika
  • 1 kg liszt
  • szódabikarbóna.
  • sertés vagy kacsa zsír


Elkészítése:

A felforrósított zsírom üvegesre párolom a hagymát, bele dobok pár szem borsot köményt és babérlevelet, megszórom a pirospaprikával, elkeverem és ráteszem a jól megtisztított feldarabolt tyúkot, sózom és fedő alatt félpuhára főzöm. Ekkor rávágom a paprikát a paradicsomot, pár percig erős lángon főzöm ezután mehet rá a megmosott káposzta, és a gersli. Időnként megkeverem, és ha kell utána ízesítem.
Amikor minden jó puhára főtt, készítek egy vékony rántást és még ezzel is pár percet főzöm, de vigyázni kell ilyenkor már hamar oda kap!

Bodag:
a maradék lisztet 1 evőkanál sóval 2 teáskanál szódabikarbónával, 1 evőkanál zsírral, és annyi langyos vízzel hogy kicsit keményebb tésztát kapjak mint a nokedli, összegyúrom, jól kidagasztom.
10-15 percet állni hagyom, majd tepsiben 180 fokon kb 30 perc alatt megsütöm.

[box style=”info”]Én úgy tanultam édesanyámtól, hogy amikor a bodag megsült, meg kell fürdetni!
Ez annyit tesz hogy kivesszük a tepsiből és gyors mozdulatokkal a csap alatt levizezzük a bodagot. Ezután tiszta konyha ruhába csavarjuk, szigorúan csak törni szabad!
[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
brita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is