Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ukrán gombás pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csontnélküli sertéskaraj
  • 15 dkg gomba
  • 2 db keményre főtt tojás
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só
  • őrölt bors

Elkészítése

A vajban sóval és borssal pároljuk az apróra vágott gombát, amíg a saját levét el nem főtte. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a finomra aprított kemény tojásokat és a nyers tojást, majd, ha szükséges, utánaízesítjük.

A húst hosszában, a tetején kétharmad részéig bevágjuk, így széthajtva V alakú nyílást kapunk, ahová beletömködjük a gombás tölteléket. A húst kívülről megsózzuk, és kivajazott alufólialapra fektetjük. A fólia végeit a hús végeire simítjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, majd az egészet becsomagoljuk a fóliába.

Forró sütőben, a hús minőségétől függően, 1,5-2 órát sütjük. Végül kibontjuk a fóliából, visszahelyezzük a tűzálló tálra, és ha kedvünk van, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe, és a tetejét szépen megpirítjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/ukran-gombas-pecsenye/