A rizst bő vízben, egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon megpárolom a zöldségkeveréket. Egy harmadik lángon két kanál olajon, párolt hagymán elkészítem a darált húst.
A húst fűszerezem fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, egy csipet sóval és egy kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom, úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta.
Vajjal kikent üvegtálba rétegezem a rizst, rá egy kis frissen őrölt borsot, majd a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével), aztán a darált húst. A tejfölt összekeverem egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis borssal.
Egyenletesen lekenem a réteges zöldségeket és a húst, majd egy jó nagy marék reszelt sajttal beterítem az egészet.
Előmelegített sütőben összesütöm, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején.