Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vadas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • pár szelet karaj
  • 1 egész csirkemell

Mártás

  • 2 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 0,5 kg sárgarépa
  • delikát
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • babérlevél
  • mustár
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Gombóc

  • krumpli
  • liszt
  • só
  • 1 db tojás

Elkészítése

Először a karaj szeleteket sóval és borssal ízesítjük, majd kevés zsiradékon aranybarnára sütjük.

Mártás:

2-3 közepes nagyságú hagymát apróra vágunk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megpucolt, vastagabb karikákra szelt répát, és utána felöntjük egy kevés vízzel (pont lepje el a víz a répa darabokat), majd beletesszük a petrezselyemzöldet és a babérlevelet (4-5), delikáttal és borssal ízesítjük, nem baj, hogyha a bors megszalad, egy kicsit erősebb, karakteresebb íze lesz. Mihelyt felforrt beletesszük a hús szeleteket is. Takarék lángon, lassan főzzük.

Mikor puhára főtt a répa, a húsokat és a babérleveleket kiszedjük, a turmixgéppel pépesítsük a répát engedjük fel a tejfölből és lisztből készült habarásunkkal, és ízesítsük még mustárral.

Gombóc:

A krumplit megfőzzük sós vízben. Miután kihűlt ( ha kell, akkor sózhatjuk még), egy tojást hozzá adunk, és annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz, majd forró olajban a megformázott gombócokat szép barnára sütjük.

Végül a csirkemellet apróra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, és egy kevés oregánoval lehet fokozni az ízét, majd kevés olajban szép barnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/vadas-2/