Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vadas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8-10 szelet csirkemell (vagy más hús )
  • 50 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  • 10 szem egész bors
  • só
  • mustár
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg füstölt szalonna ( apróra vágva)
  • 375 g tejföl

A zsemlegombóchoz

  • 3 db zsemle
  • 60 dkg liszt
  • petrezselyemzöld
  • 3 db tojás
  • víz

Elkészítése

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj. A húsokat egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot, szalonnát, mustárt és citromlevet rárakjuk a húsra, majd ráöntünk kb. 1 liternyi vizet és felteszük főni. Az egészet addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A közben elfőtt vizet pótoljuk.

A megpuhult húsokat kiszedjük, a babérleveleket és a borsszemeket eltávolítjuk. A zöldségről leszűrjük a levet és félretesszük. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk. Közben olajon karamellizálunk kb. 10 dkg cukrot. Ha a cukor megbarnult, ráöntjük a zöldségturmixot, kicsit összeforraljuk és elkeverünk benne 2 evőkanál lisztet, majd felengedjük a félretett lével. Jól összeforraljuk az egészet, és a végén egy nagy pohár tejfölt elkeverünk egy kevés liszttel, majd a mártáshoz adjuk. Mikor elkezd forrni, hozzáadjuk a feldarabolt húsokat. Ha kell, még ízesítjük.

Közben elkészítjük a zsemlegombócot. Ehhez 3 zsemlét felkockázunk és megpirítunk. A többi hozzávalóból nokedlitésztát készítünk, és belekeverjük a zsemlekockákat, valamint a felaprított zöldségzöldet. Forró vízben kifőzzük a gombócokat.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/vadas/