Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Hal receptek

Káposztás egytálételek

Vajban sült fokhagymás pontyszeletek paprikás savanyú káposztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Halhoz: 4 szelet ponty 4 gerezd fokhagyma 4 szeletke (lm) vaj fél csokor petrezselyemzöld ízlés szerint só frissen őrölt fehér bors Káposztához: 1 közepes fej vöröshagyma 40 dkg savanyú káposzta fél csokor friss kapor 1 gerezd fokhagyma 1 ek őrölt fűszerpaprika 3 dl víz ízlés szerint só őrölt kömény Elkészítése: A halszeleteket megmosom, sózom, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.09.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

Halhoz:

  • 4 szelet ponty
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szeletke (lm) vaj
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors

Káposztához:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • fél csokor friss kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 3 dl víz
  • ízlés szerint só
  • őrölt kömény


Elkészítése:

A halszeleteket megmosom, sózom, borsozom, egy jénai tálba teszem, hozzáadom a szeletekre vágott fokhagymát, a vajat, az aprított petrezselyemzöldet, és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25 perc alatt puhára párolom, majd az alufóliát levéve grill fokozatra kapcsolva 6-8 perc alatt pirosra pirítom.

Míg a hal készül, a vöröshagymát megtisztítom, és vékony karikára vágom. Némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzáadom a fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan elkeverem, és végül jöhet bele a savanyú káposzta (ha túl savanyú, akkor felhasználás előtt néhány léről átmosom), az aprított kapor, só és kömény. Felöntöm a vízzel, és fedővel lefedve 15 perc alatt puhára párolom. Ha túl sok víz maradna alatta, akkor azt fedő nélkül néhány perc alatt elfőzöm.

Ha a hal elkészült, forrón, a savanyú káposztával, és ízlés szerint (lm) tejföllel kínálom.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is