Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vallon göngyölt hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 nagy szelet marhafelsál
  • 4 db keményre főtt tojás
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis darabka zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • tejföl
  • só

Elkészítése

A hússzeleteket kiverjük és megsózzuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert meg a hagymát megreszeljük, és megsózzuk. A reszelékkel a hússzeleteket megkenjük, és mindegyikre egy kemény tojást ültetünk.

A szeleteket úgy göngyöljük össze, hogy először a szélüket ráhajtjuk, majd összetekerjük, megtűzzük, nehogy a zöldséges reszelék kihulljon belőlük. Az olajban a reszelt vöröshagymát megpirítjuk, a tekercseket megforgatjuk benne, és egy kevés vizel megpároljuk.

Megtejfölözve, rizzsel vagy spagettivel körítve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/vallon-gongyolt-hus/