Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Varászlói szaftos húsgolyók

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg darált hús 2 zsemle 2 tojás só, bors ízlés szerint 25 dkg tészta 2 fej vöröshagyma 3 ek étolaj vagy zsír 1 kávéskanál fűszerpaprika 1 mokkáskanál őrölt kömény gulyáskrém ízlés szerint Elkészítése: A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk. A húshoz adjuk a zsemléket, a tojásokat és ízlés szeritn sózzuk és borsozzuk. Alaposan […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.06.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • 25 dkg tészta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek étolaj vagy zsír
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • gulyáskrém ízlés szerint


Elkészítése:

A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk.

A húshoz adjuk a zsemléket, a tojásokat és ízlés szeritn sózzuk és borsozzuk. Alaposan összekeverjük és kis gombócokat formázunk a masszából.

Pörkölt alapot készítünk. A megtosztított és finomra vágott hagymákat az olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, köményt és sót, majd felöntjük 5 dl vízzel.

Amikor felforrt, beletesszük a húsgolyókat, majd lefedjük és kis lángos készre főzzük.

A tésztát sós, lobogós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A húsgolyókat a tésztával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is