Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Káposztás egytálételek

Vegán töltött káposzta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rizst egy kicsi edénybe mérjük és felöntjük egy bögrényi forró vízzel és addig főzzük, amíg a vizet felissza. Ha már nincs alatta víz, akkor elzárjuk alatta a lángot és fedővel latakarjuk és félretesszük. A hagymát kevés olajon egy nagyobb serpenyőben elkezdjük pirítani. Közben a gombát nagyon apróra vágjuk vagy aprítóban átpörgetjük. Néhány perc után […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.12.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A rizst egy kicsi edénybe mérjük és felöntjük egy bögrényi forró vízzel és addig főzzük, amíg a vizet felissza. Ha már nincs alatta víz, akkor elzárjuk alatta a lángot és fedővel latakarjuk és félretesszük.

A hagymát kevés olajon egy nagyobb serpenyőben elkezdjük pirítani.

Közben a gombát nagyon apróra vágjuk vagy aprítóban átpörgetjük. Néhány perc után a hagymához adjuk és együtt pirítjuk tovább. Pirítás közben alaposan sózzuk, borsozzuk, köményt, majoránnát és lestyánt adunk hozzá.

Amikor elfőtte a levét, akkor belekeverjük a pirospaprikát, 3 gerezd zúzott fokhagymát, az összemorzsolt tofut, a lereszelt cukkínit és a rizst, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor ízesítjük még.

Egy nagyobb tepsi aljába vékony rétegben szálas képosztát terítünk.

A savanyított káposzta leveleiből a vastag, eres részt kivágjuk és mindegyik levélbe kb 1,5-2 evőkanálnyi tölteléket göngyölünk. Ha vannak benne nagyobb levelek, azokat ketté is vághatjuk.

A betöltött káposztákat belesorakoztatjuk a tepsibe. Közéjük kevés szemes borsot, babérlevelet és a maradék fokhagymagerezdeket szórunk. Kevés füstölt paprikát szórhatunk még a tetejére, majd befedjük a maradék szálas káposztával és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Alufóliával befedjük és 160 fokos sütőben 2,5-3 órán át pároljuk. Ez fontos, így jól össze tudnak érni az ízek.

Vegán tejföllel vagy joghurttal és/vagy kenyérrel fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is